0730-44 54 05 ms@wallweins.se

Lite kort om Wallwein’s

Mitt namn är Marita Schmidt och jag är född i Stockholm 1956. 1990 gick flyttlasset till Göteborg, då till en gård i Ale kommun, Öanda Nordgård. Numera bor jag på Sotlanda Gård, ca en mil NV om Alingsås där jag driver mitt hundpensionat, kennelverksamhet och stuteri.

Wallwein’s hundpensionat
Hundpensionatet invigdes i maj 2004 och kan ta emot mellan 10-15 hundar. Viktigt för mig är att dom för ett individuellt omhändertagande med ordentliga promenader så att dom är nöjda och glada.

Kennel Wallwein’s
Kenneln inriktar sig på arbetsdugliga, exteriört goda och sunda Labradorer av typen Dual Purpose som både jakt- och utställningsmeriteras och MH-prövas.

Mitt hundintresse startade med Beaglar på 70-talet, som jag ställde ut och tränade bruks med. I mitten av 80-talet blev det Pointer och med dom så väcktes intresset för fågeljakt och sättet att träna hund.

När tankarna även här blev inriktat på avel var steget till Labradorer inte långt och dom har klivit in i mitt hus för att stanna. Kennelverksamheten har jag haft sedan 2000 då min stamtik Clown’s Nova ”Susa” också är född.