0730-44 54 05 ms@wallweins.se

Välkomna till Wallwein’s Hundpensionat

Hundpensionatet invigdes i Maj 2004 och vi kan ta emot mellan 10-15 hundar. Jag som driver Wallwein’s Hundpensionat heter Marita och jag bor även här på Sotlanda Gård sedan 2003. Det ligger vackert lantligt med skogen alldeles in på knuten ca 5 ½ mil norr om Göteborg och ca 1 mil NV om Alingsås

Jag är utbildad hundfrisör & har klippt hundar sedan 1973, numer i liten skala mer på hobbynivå. 2004 blev jag Diplomerad Instruktör genom Svenska Spaniel & Retrieverklubben.

Jag är uppvuxen i den Zoologiska branschen då mina föräldrar drev en zoologisk butik i Stockholm i över 30 år där jag också arbetade i butiken.
1974 köpte jag min första hund, en gul & vit Beagle tik , därefter blev det två till. 1986 gled mitt intresse över till stående fågelhundar & Pointer, vilka jag meriterade både på utställning och jakt. Sedan 2000 har jag uppfödning av Labrador Retriever som även dom meriteras i både jakt och utställning.

Viktigt för mig är att alla hundar som vistas här på pensionatet får ett individuellt omhändertagande med ordentliga promenader så att dom är nöjda och glada.

INFORMATION

Vi erbjuder:

 • Individuellt omhändertagande
 • 3 – 4 promenader/dag
 • Boxarna är utrustade med reglerbar golvvärme, god ventilation & utgång till egen rastgård
 • På hundpensionatet bor din hund ensam eller med kompisar beroende på vad han/hon trivs bäst med.

Det är till Wallwein’s Hundpensionat du ska vända dig om du vill vara säker på att din hund blir väl omhändertagen av professionella människor som verkligen älskar hundar.

Här finns inte bara en härlig miljö för din hund och ett hundpensionat som uppfyller alla krav, utan också erfarenhet och genuin omtanke.

Titta runt på hemsidan och känn dig välkommen att höra av dig med dina frågor direkt till oss.

Vi är godkända!!!

CERTIFIERAD

Vi är godkända av Svenska Kennelklubben – Länsstyrelsen – Hälsovårdsnämden

Alla hundar som kommer till oss skall:

 • Vara regelbundet vaccinerade mot valpsjuka och parvo samt gärna mot kennelhostaI
 • Vara försäkrade
 • Vara ID-märkta med tatuering eller chip
 • Vara fria från smittsamma sjukdomar eller parasiter

Ladda ner Kennelklubbens avtal här >>>>>>

ATT TÄNKA PÅ

Att tänka på när du bokar plats på Wallwein’s Hundpensionat:

 • Din hund ska ha ett halsband som inte trillar av. Hon/han har halsbandet på sig under hela vistelsen och då är det bra om det inte skaver eller kan fastna någonstans. Ha gärna med ett reflexhalsband den mörka årstiden.
 • Vi har wet beddar som tvättas regelbundet och alltid är nytvättade till en ny hund. Om du
  och din hund önskar kan hon/han ta med sin egen korg/filt.
 • Mat ingår i priset och din hund får ”Hundkökets Normal” som basfoder hos oss. Du får gärna ta med eget foder om din hund är känslig. Det kan vara nervöst att byta både miljö och foder.
 • Om du tar med eget foder så kom ihåg att skriva hundens namn på paketet/påsen.
 • Eventuell medicinering utför vi kostnadsfritt. Ta med tillräckligt mycket medicin och skriv dosering och hundens namn på burken.

 

Viktigt – din hund ska:

 • Vara regelbundet vaccinerad
 • Vara försäkrad
 • Vara ID-märkt med tatuering eller chip
 • Vara fri från smittsamma sjukdomar eller parasiter

 

Är det första gången din hund är på hundpensionat?

Tänk på nedanstående.

Miljöombyte kan vara stressande för vissa hundar. De kommer till en ny miljö, konfronteras med nya bakterier samt får ofta byta foder. Ta gärna med eget foder.

På hundpensionatet sover hundarna sällan under dagarna (vilket de ofta gör hemma). Ibland sover de också bara ”med ett öga” under nätterna. Vissa hundar sover två dygn efter hemgång.

De allra flesta hundar vänjer sig snabbt vid hundpensionatet och dess rutiner. De uppskattar rastgårdarna, promenaderna, alla spännande lukter samt sällskapet av andra hundar.

Vissa känsliga hundar tycker mindre om att vara bortlämnade och kan bli lite ”deppiga”. Det kan yttra sig på så sätt att de äter dåligt, får diarréer eller klänger och hoppar mot dörrar och utgångar.

Om din hund skall vara gäst på pensionatet länge och du känner på dig att den kanske tillhör den känsliga sorten kan det vara bra att låta den vara här en prov-weekend före resan. Dels får hunden vänja sig vid pensionatsvistelse och dels får den erfara att matte/husse kommer och hämtar den efter ett par dagar.

Ni är också naturligtvis välkomna att besöka oss för att se hur hundpensionatet ser ut.

Boka in din hund via vårt bokningsformular eller ring mig på telefon 0730-44 54 05

BOKA IN DIN HUND

För bokning vänligen  använd vårt bokningsformulär eller kontakta mig på telefon 0730 445405.

INACKORDERINGSAVTAL
BILDER

HITTA HIT

Kontakt

Marita Schmidt, Sotlanda Gård, 441 92 Allingsås
Tel: 0730-44 54 05
Mail: ms@wallweins.se